Tijd voor verandering

Het leven van tegenwoordig stelt hoge eisen. We zorgen voor onze ouders, partner of kinderen. We werken, hebben een sociaal leven met familie en vrienden. We zijn altijd bereikbaar.

Het kan zijn dat dit teveel wordt, dat je niet meer kunt voldoen aan alles wat er van je wordt gevraagd. Dat je te weinig veerkracht hebt om je aan een nieuwe situatie aan te passen, of om iets te verwerken. Dat je ruzie maakt om niets, chagrijnig bent tegen de kinderen.

Soms komen daar nog heel ingrijpende gebeurtenissen bij. Hierover nadenken kan je sterker maken, maar soms is de last zo groot dat je het niet alleen kunt of wilt dragen.

Wanneer je zo’n proces ook als groeiproces wilt zien, is mijn ondersteuning iets voor jou.

Je leven is soms zo vol dat je eigenlijk niet meer weet wat je ooit leuk vond. Je hebt je zo aangepast dat je niet meer weet wat er nu echt bij jou hoort. Het kan ook zo zijn dat je merkt dat je niet meer tevreden bent over de manier waarop je je leven beleeft.

Of je voelt je juist heel alleen en je vindt het moeilijk om contact te maken met anderen. Op de een of andere manier heb je het gevoel dat je jezelf ergens onderweg bent kwijtgeraakt.

Spanning en agressie zijn hiervan signalen.

Ook dan kun je onderzoeken wat maakt dat je je leven niet meer voluit be-leeft. Je komt te weten waarom je doet wat je doet en waarom dat voelt zoals het voelt.